Cursus Mandala

Mandala

Mandala tekenen is een tekenvorm in een cirkel, waarbij je jezelf beter leert kennen. Het ronde kader wordt een grens die als hulpmiddel dient om de eigen binnenwereld te onderzoeken. De tekening is een uitdrukking van je persoonlijke gevoel en ervaringswereld, en geeft een beeld van je bewustzijnstoestand op dit moment. De mandala heeft bijzondere eigenschappen om mensen in contact te brengen met hun emoties.

Mandala tekenen en of kleuren is een eenvoudige bezigheid en geeft plezier. Je bent voortdurend in beweging. De mandala brengt je in het hier en nu. Het bevordert innerlijke concentratie. De mandala straalt de hoogste vorm van harmonie uit en kan je kracht en energie geven.
Het meest belangrijke bij mandala tekenen is het plezier beleven van vorm en kleur. Door ermee te spelen zul je zien dat je meer kunt dan je denkt.

Een mandala tekenen is een vorm van “zelfhulp”. Het inkleuren van een mandala werkt al kalmerend. Je bloeddruk daalt en je ademhaling wordt rustiger. Er ontstaat een diepe lichamelijke ontspanning. Je leert geduldig te zijn en dat maakt dat we ervaren dat alle dingen die voorheen moeilijk waren, steeds gemakkelijker worden. In de tijd dat je al kleurend, orde schept in de chaos, kan je ziel alles weer op een rijtje zetten en de dingen een eigen plek geven.

Basiscursus

In deze beginnerscursus maak je op een holistische wijze kennis met het mandalaprincipe. In 6 lessen besteden we aandacht aan verdeling, lijn, vorm, kleur, geometrie, stromingsbeelden en spiegelen. Elke les heeft een eigen thema en er zit een duidelijke opbouw in, waardoor iedereen de lessen goed kan volgen. Aan het begin van de les doen we wat spontane oefeningen die verband houden met het onderwerp, zodat je wat vrijer en losser wordt in het tekenen. Deze tekenoefeningen kunnen je bovendien wat meer inzicht geven in jouw proces van innerlijke groei en zelfontwikkeling. Na een korte pauze wordt er een mandala opgezet die je thuis op je eigen manier verder uit kunt werken en afmaken. De volgende les wordt deze mandala kort besproken.

Aantal lessen 6
Aantal personen max. 6
Locatie Atelier Spelen met vorm en kleur, Bieslookveld 70, Doetinchem

Cursusprijs € 120,- (incl. materiaal, koffie/thee en wat lekkers)

Neem contact op voor meer informatie.

In de basis cursus zijn alle materialen, inclusief gebruik van kleurpotloden inbegrepen. Door het aanbieden van verschillende kleurpotloden kun je ervaren met welke potloden je fijn werkt, voordat je zelf iets gaat aanschaffen.
Er is een speciale lesmap (€10,-) ontwikkeld met informatie, werktekeningen en voorbeelden van elke les, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt nalezen.

Vervolgcursus

Na de basiscursus kun je aan de slag met verschillende thema’s. Hierbij kunnen de technieken en vaardigheden die je geleerd hebt, verder worden uitgewerkt.
De cursus wordt 1x per 2 weken gegeven in kleine groepjes tot maximaal 6 personen en elke les duurt ongeveer 2 uur.
Deze cursus, in een blok van 6 lessen, kan daarna steeds met nieuwe les ( € 20 ) of een blok van 6 lessen worden verlengd.

Aantal lessen 6
Aantal personen max. 6
Locatie Atelier Spelen met vorm en kleur, Bieslookveld 70, Doetinchem

Cursusprijs € 120,- (incl. papier, koffie/thee en wat lekkers)

Neem contact op voor meer informatie.

Voor de vervolgcursus dien jezelf te zorgen voor kwalitatief goede kleurpotloden, tekenpotlood, passer, liniaal en gum.