Over Evelien

Mijn naam is Evelien Salemink en mijn passie is spelen met vorm en kleur.

Evelien Salemink

De drang om te scheppen is er altijd al geweest en mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en inspiratie heb ik een tijdlang vooral ingezet voor de doelen van anderen.

Tijdens een bewustzijnstraining ( Avatar®) kwam ik erachter dat ik niet echt een doel had in mijn leven. Dus ging ik op onderzoek uit en volgde cursussen in Reiki en Intuïtieve ontwikkeling. Hierbij kwam ik in aanraking met de beeldtaal van de Tarot. Dit sprak me enorm aan en ik ben me, tijdens de 3-jarige opleiding tot Tarotkundige, verder gaan verdiepen in symboliek, numerologie, pentalogie en kleur. Na het volgen van workshops en cursussen mandalatekenen ben ik geboortemandala’s gaan maken voor anderen en merkte dat je daar een emotioneel belevingsproces mee doormaakt. Al gauw werd me duidelijk dat ik de beeldtaal van de Tarot en het tekenen samen wilde combineren met bewustwording.

Ik begon met de 3-jarige opleiding Holistisch tekenen aan de KOLAM in Zutphen. Hier heb ik me verschillende technieken eigen gemaakt en leerde ik veel over kleuren, vormen en beweging in de tekentaal.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Holistisch tekendocent. Met veel plezier geef ik Holistische tekenlessen aan kleine groepen kinderen en volwassenen in Doetinchem in mijn atelier “spelen met vorm en kleur” . Ik ben steeds weer verwonderd als ik zie wat cursisten ervaren en creëren.

Mijn doel is om te spelen met vorm en kleur en dit samen met mijn kennis, enthousiasme en inspiratie door te geven aan anderen.

Bijzonderheden:

– Lid van de Vereniging Tekentaal, de beroepsvereniging van docenten en therapeuten.(www.tekentaal.nl)
logo Tekentaal
– Lid van de Mandalavereniging.
– Diverse publicaties in het Mandala tijdschrift